keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Kansallisarkistossa

No niin!

Anttikin on kotiutunut armeijasta ja kuin itsestään projekti jatkuu taas suurin harppauksin. Melko tarkalleen vuoden verran olikin hiljaisempaa, itse kunkin keskittyessä muihin askareisiin.

Joulukuussa kävin haastattelemassa erästä rouvaa, joka on ollut käynnistämässä partiotyttötoimintaa Sipooseen 1950-luvulla. Hänen alkuperäinen lippukuntansa oli muuten Lohjan Nummitytöt. Tunnin aikana tuli monia muistoja ja arvokkaita tietoja. Keskusteltiin myös partion merkityksestä yksilön kasvulle. Rouva muuten kätteli edelleen vasemmalla - kerran partiolainen, aina partiolainen!

Tänään kävimme Antin kanssa kansallisarkistossa tutustumassa erään entisen keskusjärjestön arkistoihin. Löytyikin aivan korvaamattomia tiedonmurusia niin 30-, 40-, 50- kuin 60-luvultakin.

Seuraavaksi olisi tarkoitus tehdä vielä ainakin parit visiitit kansallisarkistoon, Hämeenlinnan maakunta-arkistoon ja haastatella muutamia keskeisimpiä henkilöitä. Myös valokuvien keruussa on vielä paljon tekemistä. Sitten alkaisikin jo olla materiaali kasassa, ja päästäisiin kokoamiseen.

Ei kommentteja: